ПОДНЕСЕТЕ ЈА ВАШАТА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Формат на презентацијата

 • Предавачите строго да се придржуваат на дефинираното време за презентација според програмата.
 • Ќе биде достапна компјутерска проекција од страна на организаторот и нема да биде можно користењето на ваши лични компјутери.
 • Ве молиме да користите само PowerPoint, MS Office (Windows).

Прикачувањето на DVD филмови не е поддржано.

 • Наша препорака е да користите “.gif” and “.jpg” формати за фотографии.
 • Препорачан видео формат за вградени (ембедирани) филмови е MPEG2, но исто така се прифатливи и * .avi, * .wmv видео формати.
 • Во вашите презентации користите големи фонтови(минимум големина на фонтот треба да биде 18). Ако не можете да го вклопите целиот текст на еден слајд без да се префрлите на помал фонт, додадете  дополнителни слајдови.
 • Вашата презентација треба да содржи само стандардни фонтови. Препорачуваме користење на Times Roman, Arial, Verdana. Некои фонтови може да не се префрлат правилно од вашиот компјутер на системот кој ќе се користи за проекција.
 • Ограничете го секој слајд со еден наслов и три до шест точки. Ако имате повеќе од шест точки (bullets) вклучени во еден слајд, вашата публика можеби ќе има потешкотии да го прочита тоа.
 • Се препорачува користење на УСБ или мемориски стикови за лесно префрлување на презентациите во Центарот за поддршка.

 

Достава на презентациите

 • Презентациите и останатиот материјал ќе имате можност да го предадете директно на местото на одржување на конгресот, и тоа во Центарот за поддршка со следниот распоред :
 • Четврток 26 Април– од00 до 18.00
 • Петок 27 Април– од00 до 18.00
 • Сабота 28 Април – од 000 до 12.00

Доколку не сте во можност да ја доставите вашата презентација до Центарот за поддршка еден ден пред терминот за вашето предавање ве молиме да ја пратите/ прикачите на формуларот подулу!

 • Доколку има потреба ќе биде обезбедена техничка помош и материјалот може да се уредува и ажурира и на лице место. Сертификатите за усните презентации ќе се доделат веднаш по префралањето на презентацијата во Центарот за поддршка.
 • Ако имате повеќе од едно предавање на конгресот, можете да ги прикачите сите ваши презентации во исто време и тие ќе бидат испратени до соодветната сесија и сала.

Име и презиме*

Email*

Бр. на сесија*

Наслов*

Порака

Усна презентацијаПостер презентација

Прикачи ја презентацијата*

Внесет го кодот во полето:*
captcha